Når sygdom kommer i vejen

Lise er kunde hos European Sperm Bank. Hendes beslutning om at bruge en sæddonor blev truffet, da hendes mand blev ramt af cancer. Beslutningen og processen var ikke nem, men førte til parrets andet ønskebarn. Det følgende er hendes ord.

Sygdommen rammer

Som mand og hustru var det naturligt for os at få børn. Vores første datter blev født i 2010, og snart efter begyndte vi at prøve på en ny.

Dette blev øjeblikkeligt sat på hold, da min mand fik konstateret både testikelcancer og cancer i bækkenet. Det føltes, som at himlen var faldet ned over os.

Min mand begyndte i behandling – lægerne fjernede en af hans testikler, og han fik kemoterapi. Vores læger var meget optimistiske, og de var ikke i tvivl om, at min mand nok skulle overleve, og at vi ikke ville have noget problem med at få et barn med hans tilbageværende testikel.

Vi prøvede efterfølgende længe, men der skete intet. Vi gik tilbage til lægerne, der henviste os til en fertilitetsklinik, hvor de igangsatte nogle prøver på min mand.

Ingen levende sædceller

Resultaterne var tydelige og rystende: der var ingen overlevende sædceller. Ikke engang én sædcelle var der at finde. Jeg kan ikke forklare, hvor knuste vi var. Vi blev betegnet infertile og sterile, og smerten ved at vide, at vi ikke kunne få flere børn, var tæt på uudholdelig. Som månederne gik, blev smerten kun værre.

Til sidst besluttede jeg at kontakte European Sperm bank – bare for snakke om vores muligheder og for at få lidt information om det at bruge en sæddonor. Jeg må indrømme, at blot tanken om at bruge en anden mands sæd virkede forkert. Det ændrede min snak med sædbanken.

Jeg begyndte at føle, at vi faktisk havde muligheder, og jeg introducerede min mand for ideen om at bruge en sæddonor. Lad os bare sige, at han ikke hoppede af glæde ved tanken.

Efter noget tid sagde jeg til min mand, “jeg gør det her – jeg bruger en donor.” Jeg valgte en sæddonor, der lignede min mand mest, men efter flere inseminationer var der intet nyt.

 

Succes med ny sæddonor

I mellemtiden fandt European Sperm Bank en ny sæddonor, som lignede min mand endnu mere. Jeg besluttede mig derfor for at ændre sæddonor.

ENDELIG var jeg gravid!

Det var en hård graviditet. Min mand var skeptisk, måske endda fjern og distanceret fra graviditeten. Jeg var nødt til at være utroligt stærk og overbevist om, at når barnet ankom, ville han blive forelsket i hende.

Og det blev han! Vores andet barn, vores skønne pige, blev født i November 2015. Vi elsker hende så højt! Der er ingen tvivl om, at vi vil gentage processen.

 

– I dag venter parret deres tredje barn med donor gennem European Sperm Bank.

LÆS MERE: DEM VI HJÆLPER

Du er altid velkommen til at sende os en mail eller ringe til os, hvis du har spørgsmål.

Tlf. 88 77 17 57

Kontakt os

European Sperm Bank er centralt placeret i
København, Lyngby og Aarhus.

FIND VORES ADRESSER

Se adresser

ANSØG NU

Dit første trin mod at blive sæddonor hos European Sperm Bank er at udfylde ansøgningsskemaet. Klik på knappen ”Ansøg nu” nedenfor.

Ansøg nu

BLIV SÆDDONOR

Du skal være mellem 18 og 40 år, være sund og rask og have lyst til at hjælpe barnløse kvinder og par. Selve ansøgningsprocessen har fire trin.

Læs mere

ADRESSER

European Sperm Bank er centralt placeret i lyse og rare omgivelser på Nørrebro i København, i Lyngby nær DTU og i Latinerkvarteret i Aarhus.

Se adresser

OM OS

Vi gør en forskel for barnløse over hele verden. Hos European Sperm Bank har vi specialiseret os i indsamling, behandling og distribution af sæd.

Læs mere