Hvilken type sæddonor vil du gerne være?

ÅBEN ELLER ANONYM SÆDDONOR?

Når du ansøger om at blive sæddonor, skal du vælge, om du vil være åben eller anonym sæddonor.

Det er vigtigt, at du overvejer denne beslutning, for når du først er optaget som sæddonor, kan du ikke ændre din status. Dvs. at du fx ikke kan skifte fra anonym til åben donor.

HVAD ER FORSKELLEN?

Anonym sæddonor
Som anonym vil du blive det, vi kalder en ”ikke-kontaktbar donor”. Dette betyder, at vi ikke videregiver dine oplysninger, og det vil ikke være muligt for børn eller forældre at komme i kontakt med dig.

Åben sæddonor
Som åben donor accepterer du, at vi kan videregive dine oplysninger til børnene, når de er fyldt 18 år. Børnene vil herefter have muligheden for at komme i kontakt med dig. Barnets forældre får ikke mulighed for at kontakte dig.

Hvad går kontakten ud på?
Du forpligter dig kun til én kontakt pr barn. Kontakten formidles af European Sperm Bank. Det er kun barnet, der kan anmode om kontakt, og først når han eller hun er fyldt 18 år. Ofte vil han eller hun bare høre lidt om, hvem du er, fortælle lidt om sig selv eller blot hilse på dig. Kontakten kan fx være et personligt møde, en telefonsamtale, en e-mail eller tilsvarende.

Fælles for begge
Ligegyldig hvad du vælger, indebærer det at være donor ingen faderlige eller juridiske forpligtigelser overfor børnene. På samme måde har hverken barn eller barnets forældre rettigheder overfor dig som donor.

Det er heller ikke muligt eller tilladt for dig som donor at modtage oplysninger om børn, som du er ophav til – eller om børnenes forældre.

Både åbne og ikke-kontaktbare donorer har samme mængde information tilgængelig i den profil, der er på hjemmesiden. Dvs. fysisk beskrivelse, personbeskrivelse, babybillede, sundhedsinformation og familiehistorik

Hvorfor er der forskel?
Nogle forældre foretrækker sæd fra åbne donorer, fordi det giver barnet mulighed for at lære mere om deres donor, hvis de skulle ønske dette. Andre foretrækker at træffe det valg for barnet ved at vælge en ikke-kontaktbar donor.

Ansøg nu

Du er altid velkommen til at sende os en mail eller ringe til os, hvis du har spørgsmål.

Tlf. 88 77 17 57

Kontakt os

European Sperm Bank er centralt placeret i
København, Lyngby og Aarhus.

FIND VORES ADRESSER

Se adresser

ANSØG NU

Dit første trin mod at blive sæddonor hos European Sperm Bank er at udfylde ansøgningsskemaet. Klik på knappen ”Ansøg nu” nedenfor.

Ansøg nu

BLIV SÆDDONOR

Du skal være mellem 18 og 40 år, være sund og rask og have lyst til at hjælpe barnløse kvinder og par. Selve ansøgningsprocessen har fire trin.

Læs mere

ADRESSER

European Sperm Bank er centralt placeret i lyse og rare omgivelser på Nørrebro i København, i Lyngby nær DTU og i Latinerkvarteret i Aarhus.

Se adresser

OM OS

Vi gør en forskel for barnløse over hele verden. Hos European Sperm Bank har vi specialiseret os i indsamling, behandling og distribution af sæd.

Læs mere