Simon hjælper barnløse

Over 1000 danske mænd donerer sæd for at hjælpe dem, der ikke selv kan få børn. Vi har talt med en af dem. Han hedder Simon, er i midten af 20’erne og sæddonor hos European Sperm Bank i Guldsmedgade i Aarhus. Han gør det primært, fordi han gerne vil hjælpe. Og så er det en rar tanke, at noget af ham lever videre, hvis han ikke selv får børn.

Hvorfor blev du sæddonor? 

“Der er tre vigtige grunde til, hvorfor jeg blev sæddonor: Min kusine har haft svært ved at få børn, og det har været forfærdeligt at se hende opleve det. Så hvis jeg kan hjælpe nogen i sammen situation, vil jeg gerne det. Og så er det måske lidt egoistisk, men hvis nu jeg ikke selv får børn af den ene eller anden årsag, vil det give mig ro i sindet at vide, at mine gener stadigvæk er derude. Den sidste grund var de penge, man får som kompensation. Som studerende var det bare rart at have lidt ekstra. Og så er det jo et ret nemt og fleksibelt job.”

Hvad siger din familie og dit arbejde til det? 

“Jeg er officer i hæren og har vist ikke fortalt nogen dér om det. Men allerede inden, jeg blev donor, fortalte jeg familien, at jeg overvejede det. De var mest bekymrede for, om jeg nu havde overvejet konsekvenserne, men de forstod godt mit valg, når jeg forklarede, hvorfor jeg gerne ville hjælpe barnløse. Og konsekvenserne – at der er børn med mine gener – dem kan jeg godt leve med. “

Hvad er konsekvenserne?

“Jeg er åben donor, hvilket betyder, at de børn, jeg hjælper til verden, kan komme i kontakt med mig, når de fylder 18. Det er svært at forestille sig, hvad der sker om 18-20 år, men jeg vil da gerne lige hilse på dem og måske svare på deres spørgsmål.
Jeg håber, at de børn, der kommer ud af det, får et rigtig godt liv. Deres forældre har jo virkelig ønsket dem og gået meget igennem for at få dem.
Jeg er en ret empatisk person, så måske kommer jeg til at føle et lille ansvar, selvom jeg godt ved, at jeg på ingen måde er ansvarlig over for hverken barnet eller forældrene. Andre vælger at være anonyme, men jeg er simpelthen for nysgerrig.”

Hvad siger din kæreste til, at du er sæddonor?

“Jeg har haft en kæreste gennem to år, og jeg fortalte det ret tidligt. Hun hoppede og dansede ikke, da hun fik det at vide, men i dag er hun faktisk stolt over det. Vi har tit snakket om, at folk tit taler om, at de gerne vil hjælpe andre, men at jeg rent faktisk gør det ved at være sæddonor. Hun er selvfølgelig også af den holdning, at hun jo ikke mister noget ved, at jeg er sæddonor.”

Du er altid velkommen til at sende os en mail eller ringe til os, hvis du har spørgsmål.

Tlf. 8877 1757

Kontakt os

ANSØG NU

Dit første trin mod at blive sæddonor hos European Sperm Bank er at udfylde ansøgningsskemaet. Klik på knappen ”Ansøg nu” nedenfor.

Ansøg nu

BLIV SÆDDONOR

Du skal være mellem 18 og 40 år, være sund og rask og have lyst til at hjælpe barnløse kvinder og par. Selve ansøgningsprocessen har fire trin.

Læs mere

ADRESSER

European Sperm Bank er centralt placeret i lyse og rare omgivelser på Nørrebro i København, i Lyngby nær DTU og i Latinerkvarteret i Aarhus.

Se adresser

OM OS

Vi gør en forskel for barnløse over hele verden. Hos European Sperm Bank har vi specialiseret os i indsamling, behandling og distribution af sæd.

Læs mere