Som sæddonor er du underlagt børneloven

HVAD SIGER LOVEN?

Ifølge loven om sæddonorer, har du som sæddonor ingen faderlige eller juridiske forpligtelser til eventuelle børn, der er resultat af donationer. Det samme gælder også for børnene, som heller ikke kan stille nogle juridiske krav til donoren. Bliver du optaget som sæddonor hos European Sperm Bank, underskriver du også en kontrakt, som bekræfter dette. 

I Børneloven er budskabet det samme, og det formuleres sådan her:

Bekendtgørelse af børnelov nr. 1097 af 7. oktober 2014, kap 5 §28:

”…en sæddonor [anses] ikke som far til et barn, der med hans sæd er blevet til ved assisteret reproduktion, hvis sæden er doneret til et vævscenter, der distribuerer sæd, en sundhedsperson eller en person, der arbejder under en sundhedspersons ansvar.”

Kort og godt betyder det, at du som sæddonor altså ikke har nogle rettigheder til børn født med hjælp fra din sæd, ligesom hverken barnets forældre eller barnet har nogen rettigheder i forhold til dig. Du kan således ikke stilles til ansvar for barnet, blive afkrævet for eksempel børnepenge eller anden faderskab.

Du kan læse hele børneloven her

 

BLIV SÆDDONOR

Du er altid velkommen til at sende os en mail eller ringe til os, hvis du har spørgsmål.

Tlf. 88 77 17 57

Kontakt os

European Sperm Bank er centralt placeret i
København, Lyngby og Aarhus.

FIND VORES ADRESSER

Se adresser

ANSØG NU

Dit første trin mod at blive sæddonor hos European Sperm Bank er at udfylde ansøgningsskemaet. Klik på knappen ”Ansøg nu” nedenfor.

Ansøg nu

BLIV SÆDDONOR

Du skal være mellem 18 og 40 år, være sund og rask og have lyst til at hjælpe barnløse kvinder og par. Selve ansøgningsprocessen har fire trin.

Læs mere

ADRESSER

European Sperm Bank er centralt placeret i lyse og rare omgivelser på Nørrebro i København, i Lyngby nær DTU og i Latinerkvarteret i Aarhus.

Se adresser

OM OS

Vi gør en forskel for barnløse over hele verden. Hos European Sperm Bank har vi specialiseret os i indsamling, behandling og distribution af sæd.

Læs mere