VED DU NOK OM SÆDKVALITET?

Vi arbejder med sæd hele dagen, hver dag. Sæd interesserer os ikke blot; det er hele vores fundament, og vi arbejder konstant på at forbedre kvalitet, sædtal og sædcellernes overlevelsesrate.

Nye studier viser, at mange mænd generelt ikke ved nok om infertilitet og særligt sæd.

Denne Canadiske undersøgelse af D. Daumler, P. Chan, K.C. Lo, J. Takefman og P. Zelkowitz om 700 mænd viste, ifølge Medical Daily, at deltagerne ”har begrænset viden om de forskellige faktorer, der forbindes med mandlig infertilitet”.

Det lader til, at fertilitet ikke er noget, mænd tænker over, før de en dag får at vide, at de har lav sædkvalitet. Dette sker som regel, når mændene beslutter sig for at starte en familie og oplever problemer med at gøre deres partner gravid.

Hos European Sperm Bank bliver vi ofte kontaktet med spørgsmål om, hvordan mænd kan forbedre deres sædkvalitet. Først og fremmest er nogle mænd blot født med en meget høj sædkvalitet med et højt sædtal.

De fleste mænd har det der kaldes en ’normal’ sædkvalitet, som primært måles ud fra fire parametre: total volumen, sædtal, motilitet og morfologi.

GODE RÅD

Med nogle simple tiltag kan mænd søge at forbedre deres fertilitet. Det er vigtigt at huske, at disse råd er generelle, og at de skal kombineres med en sund livsstil:

  • Dyrk motion
  • Ryg ikke
  • Spis sundt
  • Få mindst 8 timers søvn hver nat
  • Skær ned på alkohol
  • Undgå stoffer og anabolske steroider
  • Dyrk ikke ubeskyttet sex
  • Bliv regelmæssigt testet for seksuelt overførte sygdomme

Kilde: vidensraad.dk

FÅ DIN SÆDKVALITET TESTET

Hvis du er i tvivl om din sædkvalitet, kan du få den testet. Mænd er altid velkomne til at besøge vores laboratorier i København, Lyngby og Aarhus, hvor vi tester sæd. Når du får dit resultat, tilbyder vi rådgivning afhængigt at resultatet.

Hvis du vil vide mere om sædkvalitet mv., er du velkommen til at kontakte os.

Du er altid velkommen til at sende os en mail eller ringe til os, hvis du har spørgsmål.

Tlf. 88771757

Kontakt os

European Sperm Bank er centralt placeret i
København, Lyngby og Aarhus.

FIND VORES ADRESSER

Se adresser

ANSØG NU

Dit første trin mod at blive sæddonor hos European Sperm Bank er at udfylde ansøgningsskemaet. Klik på knappen ”Ansøg nu” nedenfor.

Ansøg nu

BLIV SÆDDONOR

Du skal være mellem 18 og 40 år, være sund og rask og have lyst til at hjælpe barnløse kvinder og par. Selve ansøgningsprocessen har fire trin.

Læs mere

ADRESSER

European Sperm Bank er centralt placeret i lyse og rare omgivelser på Nørrebro i København, i Lyngby nær DTU og i Latinerkvarteret i Aarhus.

Se adresser

OM OS

Vi gør en forskel for barnløse over hele verden. Hos European Sperm Bank har vi specialiseret os i indsamling, behandling og distribution af sæd.

Læs mere